Brombærtærte med crumble

Min kæreste og jeg er tit uenige om, hvilken kage jeg skal bage, da han mest er til tærter med bær. Jeg er vild med tærter, men ikke hver gang.. Der må meget gerne være noget variation. Denne gang fik han dog overtalt mig til at bage en tærte, men det var også kun fordi jeg fandt en lækker opskrift i en af mine bøger: “kager der smager” af Alette Bertelsen. En brombærtærte med crumble. Når jeg laver favorit tærten – æbletærten – laver jeg ikke en bund, men kun en top. Brombærtærten havde både det ene og andet og jeg gav mig derfor i kast med den nye tærte – til stor tilfredstillelse hos kæresten.

Ingredienser: Mandeltærtebund
 • 100 g mandler
 • 50 g rørsukker
 • 150 g hvedemel
 • 100 g smør
 • 1 æg
Fremgangsmåde: Mandeltærtebund

Hak mandlerne fint evt. i en blender eller en stavblender, som jeg gjorde. Jeg smuttede mandlerne inden – der står dog ikke noget om det i opskriften, og jeg synes egentlig ikke, at det er nødvendigt. Bland herefter de hakkede mandler med sukker og mel. Skær smørret i små stykker og kom det op til resten. Ælt det hele sammen og tilsæt til sidst et sammenpisket æg. Dejen bliver lidt klistret nu. Fordel dejen i en tærteform og prik bunden med en gaffel. Nu er bunden færdig – sæt den gerne i køleskabet, mens du laver det sidste.

Brombærtærte med crumble og mandelbund en rigtig sød tærte til gæster

Ingredienser: Crumble
 • 50 g hvedemel
 • 75 g havregryn
 • 75 g rørsukker
 • 75 g smør
Fremgangsmåde: Crumble

Bland mel, havregryn, rørsukker og smør sammen. Dejen skal samles med hånden – det tager lidt tid. Dejen skal til sidst samles til en fast lille klump, men skal stadig forblive smuldret. Crumblen skal smuldres over tærten som det sidste.

Brombærtærte med crumble og mandelbund en rigtig sød tærte til gæster

Ingredienser: Brombærtærte fyld
 • 300 g brombær
 • 2 spsk havregryn
Fremgangsmåde: Brombærtærte fyld

Tag tærten ud af køleskabet og drys havregrynen over bunden. Fordel brombærerne ovenpå og husk at dræne dem, hvis de er meget våde. Herefter skal crumblen smuldres over bærerne, og tærten er klar til at blive bagt.

Brombærtærte med crumble og mandelbund en rigtig sød tærte til gæster

Brombærtærte med crumble og mandelbund en rigtig sød tærte til gæster

Tærten skal først bages i 15 minutter ved 200 grader. Sænk herefter varmen til 180 grader og bag tærten færdig i cirka 15-20 minutter. Tærten er bedst lun, men også fantastisk dagene efter 😉

Brombærtærte med crumble og mandelbund en rigtig sød tærte til gæster

Follow on Bloglovin

11 comments

 1. Uhm den ser virkelig lækker ud, det er super med bund og top. Den næste tærte jeg skal prøve er en tærte med friske fresker og hindbær. Ha en dejlig aften.

 2. Jeanette Rathe

  Går igang med at lave den nu. Glæder mig, for den lyder superlækker, og vi har 100vis af brombær ude i haven. Smider lige en opfølgende kommentar, når vi har smagt på den senere:)

  • mariaskriver2@hotmail.com
   Author

   Lyder godt 🙂 Jeg glæder mig til at høre, hvordan den blev!
   Kh. Maria/madgladmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *