Jeg lavede i sidste uge en rå broccoli salat som tilbehør til en kyllingret. Jeg blev overrasket over smagen, da jeg som regel plejer at koge broccoli og aldrig rigtig spiser det råt. Overraskelsen var heldigvis positiv. De ristede solsikkekerner går godt sammen med den rå broccoli, som får en god rund nøddesmag frem. Den smager ikke så sund, som den ser ud, så lad dig ikke forskrække over dens “rå”styrke. Og jeg går ud fra, at der er flere vitaminer i, når den ikke er kogt. Bonus. Og så skader det aldrig at prøve noget nyt.
Jeg fik ikke skrevet de nøjagtige mængder ned, så du bliver nødt til at prøve dig frem for at finde ud af hvilke mængder, der passer dig bedst.
Ingredienser: broccoli salat
- solsikkekerner
- rødløg
- A38, yoghurt eller creme fraise etc.
- lidt mayonnaise
- salt og peber
- rå broccoli
- evt. stegt parmaskinke
Fremgangsmåde
Start med at riste solsikkekerne i lidt olie på en pande. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Skær løget i fine stykker og del broccolien i små buketter – jeg brugte ikke stilken. Bland A38 med lidt mayonnaise, salt og peber – og evt. andre krydderier. Bland alle tingene sammen og server.
TIP: jeg stegte lidt parmaskinke og dryssede det over salaten, lige inden den blev serveret.
Min blog har fået ny adresse, og de sidste kommentarer er, af en eller anden mærkelig grund, derfor ikke kommet med på dette blogindlæg. Det beklager jeg!