Så er det tid til at afsløre, hvilke hjemmelavede julegodter jeg lavede i julen. Brændte mandler var en af tingene, og de er simpelthen SÅ nemme og hurtige at lave, at man burde gøre det noget oftere.. og så alligevel, det har man jo nok ikke godt af 😉 Mit bedste råd er i hvert fald blot… bare kom i gang, du vil ikke fortryde det!
Ingredienser: Brændte mandler
- 200 gram mandler (cirka 3 dl mandler)
- 200 gram sukker
- 3/4 dl vand
Fremgangsmåde
Put alle ingredienserne på en pande. Varm herefter panden op til middel/varm pande. Sukkeret og vandet vil nu begynde at boble.
Hav tålmodighed. Til sidst vil sukkeret krystallisere og samles om mandlerne.
Når sukkeret er som ovenfor, skal du skrue lidt ned for varmen.
VIGTIGT: du skal konstant røre rundt i mandlerne, ellers brænder de på! Når mandlerne er fine, og sukkeret er karamelliseret, så hælder du dem over på noget bagepapir. Mandlerne er ved at være færdige når de bobler/sprænger.
Sørg for, at mandlerne ikke hænger sammen, når du lægger dem på bagepapiret, da de så vil være svære at få fra hinanden, efter at de er blevet kolde. Afkøl dem og put dem i et lufttæt glas, hvis de da holder så længe..
Skriv et svar