Print

Banankage uden mel, sukker og mælk

Prep

Cook

Total

Ingredients

Instructions

  1. Hak eller blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Jeg smutter ikke mine mandler inden, så du kan sagtens bruge dem med skræl på. Tag mandelmelet op i en anden skål.
  2. Hak eller blend derefter dadlerne. Det kan være svært at hakke dadlerne i minihakkeren uden væske, så tilføj gerne ét af de tre æg eller kokosolien, hvis det driller.
  3. Mos bananerne med en gaffel og bland dem med mandelmel, æg, salt, kokosolie og de hakkede dadler.
  4. Hak de 50g chokolade groft og rør det i.
  5. Kom dejen i en lille form – beklæd den gerne med bagepapir eller olie, da den nemmere slipper bagefter.

Notes

Banankagen bages i cirka 45 minutter eller, indtil den er gylden og fast ved 160 grader (alm. ovn). 

Efter du har taget kagen ud af ovnen, skal du putte de sidste 50 g hakkede chokolade ovenpå kagen, hvorefter chokoladen fint vil smelte oven på den varme kage. Opbevar kagen i køleskab – den smager faktisk bedre dagen efter.

Recipe by madGLADmad at http://madgladmad.dk/banankage-uden-mel-sukker-og-maelk/