sund banankage uden sukker, mel eller mælk et sundt alternativt til slik og kager

Banankage uden mel, sukker og mælk

Jeg har en veninde, der ikke kan tåle gluten og laktose, og jeg er derfor på udkig efter en kage, som også hun kan spise. Jeg må desuden stadig ikke spise sukker i hverdagen, så dette er også et godt alternativ, når sukkertrangen melder sig. Jeg lavede denne kage for lang tid siden til nogle tidligere kolleger, som allerede har godkendt den. Jeg synes også selv, at den smager godt af en kage, der ikke indeholder sukker! Eller… Der er selvfølgelig sukker i den mørke chokolade, men du kan også vælge en sukkerfri chokolade, hvis du gerne vil være 100% fri for sukker.

Ingredienser: banankage (4 personer)
  • 250g banan (det svarer til cirka 2 store eller tre små bananer)
  • 3 æg
  • 100g dadler
  • 2 spsk smeltet kokosolie (brug olie eller smør, hvis ikke du har kokosolie)
  • lidt salt
  • 100 g mandler
  • 50g hakket mørk chokolade
  • 50g chokolade til overtræk
Fremgangsmåde

Start med at hakke eller blende mandlerne til mandelmel i en minihakker. Jeg smutter ikke mine mandler inden, så du kan sagtens bruge dem med skræl på. Hak eller blen derefter dadlerne. (Det kan være svært at hakke dadlerne i minihakkeren uden væske, så tilføj gerne et af de tre æg eller kokosolie, hvis det driller). Mos bananerne med en gaffel og bland dem med mandelmel, æg, salt, kokosolie og de hakkede dadler. Hak de 50g chokolade groft og rør det i. Kom dejen i en lille form – beklæd den gerne med bagepapir eller olie, da den nemmere slipper bagefter.

sund banankage uden sukker, mel eller mælk et sundt alternativt til slik og kager

Banankagen bages i cirka 45 minutter eller indtil den er gylden og fast ved 160 grader (alm. ovn). Efter du har taget kagen ud af ovnen, skal du putte de sidste 50 g hakkede chokolade ovenpå kagen, hvorefter chokoladen fint vil smelte oven på den varme kage. Opbevar kagen i køleskab – den smager faktisk bedre dagen efter.

sund banankage uden sukker, mel eller mælk et sundt alternativt til slik og kager

 

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *