Jeg har en veninde, der ikke kan tåle gluten og laktose, og jeg er derfor på udkig efter en kage, som også hun kan spise. Jeg må desuden stadig ikke spise sukker i hverdagen, så dette er også et godt alternativ, når sukkertrangen melder sig. Jeg lavede denne kage for lang tid siden til nogle tidligere kolleger, som allerede har godkendt den. Jeg synes også selv, at den smager godt af en kage, der ikke indeholder sukker! Eller… Der er selvfølgelig sukker i den mørke chokolade, men du kan også vælge en sukkerfri chokolade, hvis du gerne vil være 100% fri for sukker.
Banankage uden mel, sukker og mælk
Prep
Cook
Total
Ingredients
- 250g banan (det svarer til cirka 2 store eller tre små bananer)
- 3 æg
- 100g dadler
- 2 spsk smeltet kokosolie (brug olie eller smør, hvis ikke du har kokosolie)
- lidt salt
- 100 g mandler
- 50g hakket mørk chokolade
- 50g chokolade til overtræk
Instructions
- Hak eller blend mandlerne til mandelmel i en minihakker. Jeg smutter ikke mine mandler inden, så du kan sagtens bruge dem med skræl på. Tag mandelmelet op i en anden skål.
- Hak eller blend derefter dadlerne. Det kan være svært at hakke dadlerne i minihakkeren uden væske, så tilføj gerne ét af de tre æg eller kokosolien, hvis det driller.
- Mos bananerne med en gaffel og bland dem med mandelmel, æg, salt, kokosolie og de hakkede dadler.
- Hak de 50g chokolade groft og rør det i.
- Kom dejen i en lille form – beklæd den gerne med bagepapir eller olie, da den nemmere slipper bagefter.
Notes
Banankagen bages i cirka 45 minutter eller, indtil den er gylden og fast ved 160 grader (alm. ovn).
Efter du har taget kagen ud af ovnen, skal du putte de sidste 50 g hakkede chokolade ovenpå kagen, hvorefter chokoladen fint vil smelte oven på den varme kage. Opbevar kagen i køleskab – den smager faktisk bedre dagen efter.
Skriv et svar