Jeg har længe haft en opskrift på banankage liggende, som jeg gerne ville afprøve. Har fundet den her, jeg har dog lavet lidt om. Den klassiske banankage slår jo aldrig fejl, men forandring skader ikke. Jeg tilføjede hvid chokolade i stedet for mørk, da jeg gerne ville bibeholde den flotte lyse farve i kagen, så man rigtig kunne se de flotte blå birkes. De giver en dejlig sprudlende fornemmelse, man fornemmer ikke så meget smagen, men det giver en god struktur til banankagen. Derudover pressede jeg lidt citron i kagen, som gav en god syrlighed til den meget søde kage. Jeg undlod at beklæde kagen med mørk chokolade, men det har jeg alligevel fortrudt, da kagen ville have godt af den bitre, mørke smag. Så det vil jeg klart anbefale.
Ingredienser
- 250 g sukker
- 3 æg
- 125 g smør
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
- 2-3 spsk. blå birkes
- 100 g lys chokolade
- 3 modne bananer
- 2-3 spsk citronsaft
- 50g marcipan
Fremgangsmåde
Start med at piske æg og sukker sammen, så det bliver hvidt og skummende. Smelt herefter smørret og lad det afkøle lidt. Bland nu mel, bagepulver, vaniljesukker og blå birkes, og vend det i dejen med det smeltede smør.
Hak chokoladen i passende stykker, og riv marcipanen på et rivejern. Mos herefter bananerne og rør det hele i dejen sammen med citronsaften. Hæld dejen i en springform eller bradepande, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i 45-50 min.
Hvis du vil beklæde banankagen med chokolade, skal du vente til, at kagen er kølet af.
Næste gang jeg skal bage denne kage, vil jeg prøve med mørk chokolade i stedet for lys, da den er lige i den søde ende til min smag.
Skriv et svar