En af de ting, som jeg lavede til mine forældre af hjemmelavede julegodter, var appelsinmarmelade. Mine forældre spiser meget ost, så derfor faldt valget på appelsin marmelade/syltetøj, der har en dejlig syrlig smag, der passer perfekt til den bløde og runde ostesmag.
Ingredienser: Appelsinmarmelade
- 1 kg økologiske appelsiner eller ca. 6 stk.
- 5 dl vand
- 500 g syltesukker (hvis ikke du har syltesukker, så se hvordan du kan bruge almindeligt sukker)
- 1/2 vaniljestang (kan udelades, men giver en dejlig smag til appelsinerne)
Fremgangsmåde
Start med at skrælle de økologiske og usprøjtede appelsiner med enten en kartoffelskræller eller andet, der kan skrælle skallen af. Skær eller hak skrællerne i fine strimler. Skrællen skal herefter koges i vandet (5 dl.) i cirka 15 min.
Herefter skal du fjerne de hvide hinder fra appelsin kødet, det er vigtigt at fjerne så meget som muligt, da marmeladen ellers kan blive lidt bitter. Skær appelsinerne i små stykker, og kom dem i gryden sammen med de kogte skræller og vaniljekornene. Smid gerne vaniljestængerne i sammen med de andre ingredienser, så får du mere ud af vaniljen. Det skal koges under låg i ca. 30 min.
Tilsæt nu syltesukkeret (eller almindeligt sukker, se evt. hindbærmarmelade opskriften) og kog det hele videre uden låg i 25-30 min alt efter, hvor tyk du ønsker marmeladen.
Marmeladen kommes til sidst i skoldede glas, kom marmeladen i glas, mens det stadig er varmt. Husk at tage de udskrabede vaniljestænger op inden, du putter dem på glas.
Skriv et svar